Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

A88l78e31š 90S20z20a75b85ó

18. 9. 2018 17:09

dobrý den pane a znalče kung-fu :-)))) to pobavilo

několik otázek: proč právě nyní a proč před volbami a ne dříve?

proč si stát tvrdošíjně na dětech ze Sýrie?

nejsou ohroženější třeba děti na Ukrajině, ty si nezaslouží rychlejší pomoc?

ve světě je mnoho malých dětí je nemocných a podvyživených, mnoho dětí pracuje v nelidských podmínkách, nezaslouží si tyto děti rychlejší pomoc?

neměly by se tyto děti vracet pomalu do Sýrie kde již neprobíhá válka?

i kdyby to nakonec dopadlo, tak že si prosadíte svou, tak neměli by to být děti hlavně do 5 let věku? (dle psychologických studií je to nejoptimálnější věk proto aby se děti přizpůsobily novým podmínkám i v jiném státě)

50? není to jako odpustek pro EU trochu málo?

děkuji za odpovědi

45 1
možnosti
TL

Už jste požádal pana Saňku, Abbase nedo Alraviho aby řekli

kolik např. Brněnská mešita ubytuje těch sirotků?

13 1
možnosti
JJ

J28i49ř83í 38J60a62n28d24a

18. 9. 2018 16:54

Tak vy jí s těmi sirotky pomáháte? A v čem ta pomoc s "těmi sirotky" spočívá? Tedy kromě toho, že jste s ní možná letěl do toho řeckého tábora na obhlídku (samozřejmě v business class). Někde jsem četl s paní poslankyní rozhovor, jak by to mělo probíhat. Prý v tomto plně důvěřuje příslušným orgánům a organizacím.

Takže, zatím toho paní poslankyně udělala tolik, jako já když se projdu na známých místech Prahy a navrhnu, že bychom měli pomoci 50ti bezdomovcům. Jak? No to už nechám na kompetentních orgánech. Já jim důvěřuji.

41 1
možnosti
Foto

Paní europoslankyně muže pouze navrhovat,k prosazení čehokoliv nemá u nás žádnou pravomoc.Tu mají právě kompetentní orgány a nikdo jiný....co řešíte?

4 3
možnosti
SB

Pane vezměte si těch padesát sirotků do europarlamentu a neotravujte s tím naše lidi. Máme tady svých sirotků a matek samoživitelek habaděj. Doufám, že už příště tam nebudete.

38 1
možnosti
MK

Takže se společně s paní Šojdrovou zaručíte, že přijetí těch 50 sirotků nebude v budoucnu dělat problémy? A když ano, tak odpovědnost a následky ponesete Vy osobně s paní Šojdrovou? Anebo ti "obyčejní" Češi, se kterými dle Vašich slov tak "soucítíte" (anebo spíše pohrdáte)?

35 0
možnosti
Foto

Karma.Ted se ovšem na Vás vrhnou "vlastenci",kteří v každém muslimském dítěti vidí teroristu,který nám bude uřezávat hlavy....napsal jste to moc dobře,naše společnost pomalu vlivem hysterie a strachu ztrácí rozum a lidskost.A dost politiku to ještě přikrmuje a z toho svinstva strachu a nenávisti žije.

5 41
možnosti
MK

To není hysterie. Naše společnost nechce dopadnout tak jako ve Francii, Německu,Švédsku.

33 1
možnosti
JL

Není problém přijmout děti odkukoliv ve věku řekněme do 6 let, možná i do 8, možná i do 10. Aby se snadno integrovali. Ale je možné, že 6leté dítě propadne u nás depresím, ale 14leté tu bude šťastné. To se nedá rozlišit - nehal bych to psychologům, je jcih tu dost ne? Soucit je v pořádku - nic proti němu. VVV

1 1
možnosti
ZJ

Od Vás se nedalo čekat nic jiného.

Stejná krevní skupina lidí, kteří v životě neudělali, za korunu, nic užitečného.

13 1
možnosti
MS

Dobrý den.

Tak jsem letmo projížděl historii článků a příspěvků, přemýšlel a toto je vůbec moje první reakce na téma 50 syrských sirotků. Nechci se stavět na jednu či druhou stranu. Z tohoto důvodu jsem ani nepsal samostatný blog, ani jsem se neúčastnil diskuze.

Argumenty zastánců (vás, pí Šojdrové a vašich spřízněnců) jsou s ohledem na lidskost sympatické. Na druhou stranu nelze ignorovat argumenty odpůrců.

1.Myslím si, že výrazem 50 "syrských dětí" jste se dopustili účelové manipulace s veřejností. Je nepodstatné, zda vědomě, nebo nevědomě, výsledek je v obou případech stejný. Není možné v tomto projektu (Záchrana dětí) změnit výpověď na 50 teenagerů. Výraz "dítě" (ačkoli je teenager technicky také dítě) je svým charakterem přece jen specifický. Co jste přesně čekali za reakci od veřejnosti?

2.Doba tohoto projektu je také velice podezřelá. Když vezmu v potaz, že za cca 14 dní začnou komunální volby, přijde mi celý projekt jako obyčejný populismus, kterého se dopouštějí všichni politici, pro které jsou děti, teenageři a vlastně i dospělí voliči zajímaví jen jednou za čtyři roky a pak po nich neštěkne ani pes. Jak dlouho trvá mandát europoslankyně Šojdrové? To mi chcete tvrdit, že jste si udělali čas na návštěvu uprchlického tábora v Řecku až letos?

Jestli na oba body napíšete relevantní uvěřitelnou odpověď, pak uvěřím, že to se záchranou myslíte vážně a děti si neberete jako štít k prosazení vlastních politických cílů. Pokud jsou vaše úmysly nezištné a čisté, tak vám samozřejmě držím palce a přeju žadatelům o adopci úspěch. Ačkoli si veřejnost může myslet co chce, je výsostné právo žadatele o adopci, jaké dítě, nebo teenagera adoptuje. ale bylo by dobré se také zeptat na názor těch syrských teenagerů, kam chtějí.

20 1
možnosti
Foto

Vy si opravdu myslíte,že v dnešní zdivočelé české společnosti,muže nabídka pomoci pro 50 muslimských dětí,či mladých lidí vyhrát někomu volby...?Opak je pravdou,tohle ze slovem populismus nemá nic společného,spíš jde o antipopulismus...

2 14
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik