Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VE

"již v roce 2014 bylo v našich azylových zařízeních několik desítek Iráčanů, Afghánců ... Tehdy to nikomu nevadilo"

Proč si to myslíte? Spíš o tom skoro nikdo nevěděl, ani se nikdo moc nezajímal, v té době ještě Němci a Brusel netlačili novou vítací ideologii. A o tu nyní jde, jestli se podřídíme diktátu z Bruselu a ta finta jakou na nás vymysleli má podobu 50ti ubohých sirotků.

15 0
možnosti
TT

Tím buddhismem se ale neoháněj, raděj dělej, že jseš obyčejnej křesťan, až ti tvoji sirotci budou prosazovat šaríu.. Rv:-P

22 2
možnosti
JO

Pane Pachto, nejde o sirotky, ale jedná se o mladé chlapce, kteří jsou v Řecku bez rodičů. To neznamená, že jejich rodiče jsou mrtví. Možná se mezi nimi dokonce najde i nějaký sirotek. Paní poslankyně mluví o chlapcích ve věku 12 - 17 let. Realita dle dosavadních zkušeností bude trochu jinde, takže skutečný věk se bude pravděpodobně pohybovat mezi 15 - 25 lety.

Jestli Vám jde opravdu o ty děti, tak si vezměte neplacené volno, jeďte do nějakého toho tábora a věnujte se jim. Obětujte jim svůj čas a své peníze. Pátrejte po jejich rodičích a příbuzných, aby se mohli vrátit tam, kde jsou skutečně doma. Možná najdete jejich rodiče a vděčný za to možná nikdo nebude, protože mnoho těch chlapců bylo vysláno jako předvoj, aby v Evropě zajistili lepší život sobě a svým rodinám. Pro Sýrii ale bude důležité, aby po válce všichni mladí muži přiložili ruce k dílu a znovu budovali svou zemi.

Charita by měla být dobrovolná, proto nenuťte k ničemu ostatní, neurážejte je a sám vyražte na cestu! Pokud Vám tedy skutečně jde o ty hochy a není v tom politický kalkul. Přeji hodně štěstí.

60 1
možnosti
Foto

Tohle je snad ta nejhorší špína, která se může dít. Je to podobné nahraným záběrům otrávených sarinem a ve skutečnosti k žádnému chemickému útoku nedošlo. Bůh ví o jaké sirotky jde a jak jsou staří. Může klidně jít i o uprchlé islámské bojovníky z Idlibu. Mezi nimi bojovali i sotva odrostlé děti.

19 1
možnosti
Foto

Zcela výjimečně se dnes dostala naše syrská velvyslankyně ke slovu na RŽ. Odmítla podobné falešné snahy. Syřané jsou příbuzensky pospolití a pokud někdo přijde o rodiče, jejich příbuzní se o ně postarají. Je lepší pro ně vyrůstat v domovině, než kdesi dočasně v cizině.

37 0
možnosti
TT

No, ale ti nebozí sirotci a jejich ochránci nepočítají s dočasností ani cizinou. Mají tady být víc na furt než všecky sovětský armády na světě a má se jim to tady přizpůsobit tak, aby se cítili doma.

Tak to prostě je a jinak to nebude - dokud nebudou Pachta & spol. sedět v kriminálech.

14 0
možnosti
JK

Jaký plán jste připravili? Žádný plán jsem od paní Šojdrové neslyšela, jen protichůdné informace. Když už jste s tím plánem vyšli na veřejnost, měli jste ho mít připravený perfektně tak, aby odolal námitkám, které jste museli očekávat. Nic, žádné argumenty, jen emoce.

26 1
možnosti
JP

Když už jste buddhistou, měl byste vědět, že „Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." To řekl Buddha. A také: „Nemluv, pokud tvá slova nejsou lepší než ticho.“ Poznejte, pane Pachto, nejprve sirotka v sobě, než paní Šojdrové budete se sirotky pomáhat. Nikdo tu není zas tak ustrašený, jak tvrdíte, a už vůbec nikdo se nebojí dětí. Přečtěte si pečlivěji, proč návrh paní Šojdrové blogeři a čtenáři v drtivé většině odmítají. Třeba přeci jen osvícení dojdete.

A k vašemu varovnému P.S. upozornění, že ovládáte kung-fu, kdyby vás někdo chtěl fyzicky napadnout, jen poznamenám: Vzpomeňte, jak zní vůbec první pravidlo Gautamy: zdržet se zabíjení a zraňování živých bytostí. Tak abyste náhodou někoho omylem nekopl do hlavy, až vás ti citově okoralí odmítači sirotků obklíčí.

55 1
možnosti
Foto

Nikdo není ustrašený?Vy asi nečtete diskuze pod blogy na toto téma....

1 11
možnosti
Foto

Neuvěřitelné, jak se dnes dá dělat kariéra.

35 0
možnosti
MM

Dříve se dělala spoluprací s StB, že?

5 2
možnosti
Foto

J88a69n90a 61M39a36j11o32v54á

18. 9. 2018 17:28

Jeví se mi, že se o společnosti a lidech vyjadřujete až s neuvěřitelným despektem. Rozhodně si nemyslím, že lidé u nás neumí pomáhat, mám zcela opačnou zkušenosti nejen ze svého okolí, ale o z obecného postoje. Lidé u nás pořád ještě nejsou ve valné většině slepí k trápení okolí. Ano, někteří se lidí, kteří přinášejí islám obávají, ale dost pochybuji, že se kdokoliv z nich bojí padesáti dětí. Problém je v tom, jaké děti máte na mysli.

No a protože jste pomáhal s tím plánem, tak bych Vás ráda požádala o to, abyste tady nastínil, jaký je to tedy plán. O jaké děti jde, co budou v ČR dělat, kde budou žít, jak se postaráme o to, aby je jejich příbuzní dokázali najít a současně bylo dodrženo to, co říkala paní poslankyně - tedy že se do ČR nepřistěhují celé jejich široké rodiny. Jaký plán platí pro dobu, kdy děti dospějí. Kdo se o vše postará a jako třešínka na dortu - jaký je odhad nákladů na první rok pobytu a jaký na následující dobu.

Předpokládám, že jste paní poslankyni vybavili dostatečnými argumenty, než s tímto plánem veřejně vystoupila. Můžete ho tedy zveřejnit? Nebo alespoň nastínit?

Protože "postarejme se o 50 sirotků" se nejeví být plánem, ale poklamací. Děkuji předem za objasnění zákulisí oné proklamace.

81 1
možnosti
AS

A19l57e98š 59S74z63a19b35ó

18. 9. 2018 17:24

ještě si dovolím jednu doplňující otázku:

hlásí se rodiny, které by tyto děti vzaly pod svá křídla a mě tak přišlo na mysl, proč ten náhlý zájem, když je tady u nás po dětských domovech spousty dětí, které čekají na to se k někomu o rodiny dostat, to se ta jejich solidarita probudila až nyní a není to trochu podivné?

35 1
možnosti
TT

Cikáňata nejsou tak romantický. A svatý otec jim nemyje nohy. :-P

7 1
možnosti
JF

J81i88ř69í 62F73o59g91e51l

18. 9. 2018 17:12

Přečtu a dím, moc toho k asistování v Europarlamentu třeba umět není. Úroveň toho krátkého slohového cvičení je slabší průměr oktavána. Ta poznámka na konci je dokonce tak maximálně kvinta.

Přesto otázka: o kolik sirotků se postaráte vy a vaši rodinní příslušníci???

36 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik