Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J15a93n 92R21i26c42h66t33e71r

19. 9. 2018 13:02

Vážený pane Pachto,

tento Váš blog považuji (bez ironie) za projev osobní odvahy, ne že ne, ale to je asi tak vše. Měl bych pár základních otázek:

1) - z praxe víme, že leckterým nezletilým sirotkům bez dokladů dávno minula dvacítka. Vzhledem k tomu, že Váš zájem se týká především sirotků pubertálních a starších, jak si ověříte jejich skutečný věk a zda jsou skutečně sirotami?

2) - paní Šojdrová prohlásila, cituji: “Vláda by mohla mít tyto mladé teenagery pod dohledem, vzdělávat je, působit na ně tak, aby to byli dobří lidé.“ Jak si to přesně představuje? Tedy:

a) Kde budou žít, když umí většinou jen arabsky (aramejsky, paštúnsky, kurdsky, dosaďte dle libosti, nejméně polovina z nich pochází z jiných zemí než je Sýrie)? V ústavech? V rodinách těžko, když se s nimi ani nedomluví, ovšem pohromadě je nechat také nemůžete, jinak se budou stále pohybovat ve stejném sociálním, kulturním a jazykovém prostředí.

b) Kdo je bude vzdělávat, konkrétně kde vezmete pedagogy, kteří hovoří jejich rodným jazykem, česky a zároveň mají kvalifikaci na vyučování cizinců češtině? Kde vezmete učebnice? Nemluvě o tom, že velká část z nich neovládá latinku.

To je jen pro začátek, až (pokud) mi odpovíte (vím, že jste nejspíš dost zaneprázdněný člověk), můžeme pokračovat.

Na závěr bych si dovolil podotknout, že nejsem žádný extremista, naopak, cizineckou agendou (azylová řízení, udělování víz apod.) se zabývám profesionálně, a to už mnoho let, takže přesně vím, o čem mluvím.

Za případné odpovědi děkuje a hezký den přeje

Jan Richter

23 0
možnosti
MP

No jistě Můžeme najít 300 důvodů proč to neudělat. Základní věc uniká.A to je bezprostřední pomoc někomu, kdo ji potřebuje.Neuděláme to, protože to nechceme udělat A pak ....ó hrůzo, jsou to přece muslimové !

0 3
možnosti
TB

Tak pokud jste Vy asistent nebo poradce paní Šojdrové, tak už se nevidím, jakou zoufalost před volbami provádí ;-D

11 2
možnosti
JH

Pane Pachto,na to, jaké uvádíte, že máte vzdělání a praxi, jste naprosto mimo jakoukoliv realitu. Z vašeho vyjádření vyplývá pouze snaha se co nejdéle udržet v evropských strukturách a podbízet se skupině evropských představitelů, kteří se cíleně snaží Evropskou unii poškodit nebo dokonce zničit. Chcete-li se starat o sirotky, máme jich v našich vlastních dětských domovech dost. Ale to pro vás není populární politické téma a tudíž zdroj zajímavých příjmů z evropských struktur.

Musím jedině s Babišem souhlasit, že muslimy přijímat nebudeme. (Nezmiňujte syrské křesťany-víme své). Islám není náboženství, to je militantní ideologie. Přečtěte si Korán a jeďte strávit alespoň několik měsíců do opravdové muslimské země, ať vidíte realitu. Muslim má dle Koránu za povinnost šířit islám jakýmikoliv prostředky. To jest i zabíjením. Při rozhovoru s muslimem tento vám, jako bezvěrci, nikdy neřekne pravdu. Mám s tím bohaté zkušenosti.Takže vaši sirotci jsou pouze obyčejnými migranty, militanrními výrostky kteří se nikdy nepřizpůsobí evropské kultuře a zvyklostem a do Evropy se dostali nezákonně a jejich zájmem je přiživovat se na evropském sociálním systemu. Toto téma je na velmi dlouhou diskusi. Na závěr mám na vás dotaz: Proč Saudská Arábie nedovolí na svém území postavit jediný křesťanský kostel a Evropa staví mešity?

12 1
možnosti
JU

J42o48s25e88f 13U27l52m11a28n

19. 9. 2018 12:33

Kdybyste byl neziskovkář z lodi Aquarius, nejspíše bych vám sem napsal něco kritického, ale když se jedná o pomoc dětem, kteří přišli o své rodiče, je mi jich upřímně líto a myslím si, že tyto děti ani neznamenají žádné nebezpečí pro naši zem. Nejspíše někteří z nich (pokud sem vůbec přijdou) skončí v Německu, ale to už je vedlejší. Každopádně pokud dítě přijde o své rodiče a zůstane samo, mělo by být samozřejmé takovému dítěti pomoct. To je přece něco úplně jiného, než když se banda plaváčků nasáčkuje do nafukovacího člunu, a pak se nechá nějakou neziskovkou vylovit. Takže přeji hodně štěstí při vaši práci. Problém v tomto případě vidím spíše organizační.

2 2
možnosti
Foto

Ti "sirotci" jsou vetsinou mladi muzi ve veku 16-25let, kteri se za sirotky vydavaji. To nejsou 5-10 lete deti, nad kterymi nam vlhnou oči, ze jim zemreli rodice.

8 0
možnosti
Foto

Pane Pachto, podívejte se, odkud jdou peníze co Vás a tyto aktivity platí.. Aneb koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Pokud máte jiné názory než většina společnosti, která Vás platí, měl byste si hledat i jiné zdroje příjmů.

11 1
možnosti
TK

Pokud vám jde o dobrou věc, tak bych čekal vysvětlivání, odpovídání na opravdu zásadní dotazy.. Ale vy jste si jen plivnul a zanadával a na nic neodpivěděl. Tak mi to přijde jako potvrzení toho, že to o co tu jde především, je ukrojení dalšího kolečka islamizačního a multikulturalizačního kolečka evropského salámu.:-/

9 0
možnosti
OT

Podívejte se na video diskutující Dany Tenzler abyste pochopil, co je Šojdrovic rodinka zač.

2 0
možnosti
JN

Ještě divnější blog, než od rádobyostravaka Větvičky....Ale neboj hochu, na Paroubka ještě nemáš.;-D

0 0
možnosti
OT

Podívejte, paní Šojdrová se projevila jako sprostá podvodnice, když od začátku mluvila o sirotcích. Hrála na city. Když se ukázalo, že to o všech neplatí, najednou jsou to pro ni nedoprovázené děti. Sedmnáctiletý kluk už pro mě není dítě a tak jako ona tvrdí, že o mnoha z nich to sirotcovství platí já dodávám, že mezi těmi sedmnáctiletými asi bude nějaký islamista. Takže, paní Šojdrová a vy s ní hrajete nějakou, dost odpornou hru.

18 1
možnosti
KM

K93a77r12e59l 58M26o41k89r76ý

19. 9. 2018 11:24

Žádná odpověď? Proč mě to nepřekvapuje...

1 0
možnosti
Foto

Když politik udělá chybu, vždycky tvrdí, že to byla jeho povinnost, nebo že to dělá pro pravdu a lásku k bližním... To neokecáš, synku.

23 1
možnosti
JZ

J22a90n 74Z73í53m65a

19. 9. 2018 11:32

Líp bych to nenapsal Láďo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik