Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J60o13s32e67f 71P35o98t82r

5. 12. 2019 20:48

pane autore,

máte pravdu. Z ČR se vytváří zapáchající, pozvolna zaostávající, hnilobný, sobecký ostrůvek uprostřed Evropy. Všichni by si měli uvědomit naše dějiny. Celá staletí jsme se potýkali s jinými menšinami - židovskou, německou. A férový boj s nimi jen český národ zesiloval. Teď si budeme klepat na ramena jaký jsme udatové, ale při nejmenším otřesu všichni obrátíme a budeme bouchat hlavou do země, abychom se zalíbili novým pánům.

0 0
možnosti
JR

J50a11n 18R21á29ž

5. 12. 2019 18:28

Primárně jsem odpovědný za sebe, sekundárně za svou rodinu a terciárně za svůj národ, potažmo stát jehož jsem občanem. Tím směrem je veden i můj pocit humanitní empatie k sirotkům. Tedy dokud bude strádat jediný sirotek v České republice máme všichni povinnost mu pomoci. Sirotků v zahraničí sice líto, ale stejně tak je mi líto orangutánů na Sumatře, kterým ničí lidé jejich životní prostředí a proto hromadně vymírají nebo nosorožců vybijených kvůli pověře, že jejich rohy zvyšují sexuální výkonnost. .

Starat se o sirotky v blízkém okolí ale není v jistých kruzích dostatečně IN, tak se raději vedou líbivé řečičky o údajných sirotcích v Řecku a očekává se za to aplaus. Když se aplaus neozývá, následují vyčítavé kecy o nedostatku humanitního cítění. Ale jsou to jen kecy! Proto mne lidé, jako je autor článku nijak nedojímajï!

PS. Hilsneriádu připomenout v této souvislosti je chucpe!

5 4
možnosti
ZH

Za ty sirotky neseme spoluodpovědnost. Protože NATO a naše spoluúčast na prodeji zbraní vybraným stranám konfliktu. Ale zrovna vy si nalhávejte, co chcete, neboť to je úděl neodpovědné svobody zvané totální egoismus, jehož jste typickým představitelem. Mějme vás pěkně na očích.

0 1
možnosti
ES

Vaši muslimští "sirotci" jsou přímým ohrožením mých dětí a vnuků. Islám je militantní, nesmiřitelný, muslimové nepřinášejí Evropě nic než potíže. Nechci je tady.

4 2
možnosti
JS

Docela mě děsí, co lidé jako Vy, vyprávějí Francouzům a Němcům o Češích.

Srovnání problému "syrských sirotků" s "hilsneriádou" je čistá demagogie. Kde jste byl, když na půdě Evropského parlamentu řečnila palestinská teoristka Leila Khaledová, která nenávidí Židy až za hrob? Pokud opravdu ctíte postoj TGM v aféře "hilsneriáda", pak by Vás měly velmi znepokojovat aktivity evropských úřadů, které neustále vymýšlejí různé způsoby, jak omezit nebo jakkoli kompromitovat výrobky z Izraele. Nápisy "nekupujte u Židů" už tady byly a důsledky byly katastrofální. Nevadí Vám, že podobné výzvy dnes znějí z nejvyšších evropských struktur? Myslíte si, že Francouzi nebo Němci by nám mohli dávat lekce tolerance, humanismu a správného myšlení? Tak proč z Francie v současnosti utíká nejvíce Židů od konce druhé světové války a proč v Německu musejí být všechny židovské objekty střeženy bezpečnostními službami nebo policií, a nesmí se před nimi parkovat? Kdosi moudrý řekl, že Němci vyvraždili všechny své Židy, aby je nahradili jejich úhlavními nepřáteli. Měl pravdu.

Češi nejsou nějaké nenávistné bestie, které nemají rády děti. Právě naopak. Kdo asi posílá peníze všem těm nadacím, které mají za cíl péči o děti? Čechům jen vadí ta prvoplánová a špatně ukrývaná manipulace, která je s kauzou "syrské děti" spojena. Je to snaha vnutit nám islámské uprchlíky oklikou přes děti.

Zkuste se podívat na dokument veřejnoprávní německé televize ZDF s názvem "Jeden stát – dva světy", jehož odkaz uvádím níže. A uvidíte problém, jehož hranice zatím nelze spatřit.

https://www.youtube.com/watch?t=83&v=CuZDFYoKoVM

8 1
možnosti
LJ

Pokud bychom přijmuli sirotky a dali je do rodin, což je pro sirotky to nejlepší, pak by z nich nevyrostli muslimové, kterých se tak panicky bojíme.

0 1
možnosti
FD

Chcete krást cizí děti?

2 2
možnosti
JH

J47a58k45u53b 61H41o83z29a

5. 12. 2019 15:15

Samozvaný mistře Kung-fu, chybu máte už v nadpisu. Ono totiž nejde o sirotky, ale o nezletilce bez doprovodu, víme?

7 1
možnosti
FL

Ano, jde o něco víc, než o pomoc dětem. Jde o prolomení našeho odporu proti přijímání imigrantů. Zkouší to trapně přes sirotky, jen hlupák na to může naskočit. Srovnání s hilsneriádou je poněkud mimo.

11 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik