Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Je zajimave, ze cinskym komunistum by vadilo kdyby Cinska Rebublika vyhlasila nezavislost a republiku Taiwan. V tomto pripade vyhrozuje vojenskou akci, zatimco vedle cinske Republiky bez privlastku "lidove" klidne existuji a ruzne firmy spolupracuji. Na ostrove Taiwan, od roku 1949 kdy se tam uchylili Cankajsek a jeho nacionaliste vyrostla uz, tam narozena treti generace. Ti uz se za Cinany nemaji a jsou temi kdo je pro nezavisly stat Taiwan a maji se za taiwanskou narodnost. Tento nazor zastava tamejsi nejsilnejsi politicka strana.

Svet by se mel vzchopit a zastat se slabsich. Neni treba se bat vojenske akce, staci zarazit vsechen cinsky export do Australie, Kanady, USA a Evropy a cinska ekonomika se zhrouti jako domecek z karet. Stamiliony Cinanu by takto ztratilo praci, Rusove by je ze srabu urcite nevytrhli.

Cinsti by konecne meli priznat barvu a prejmenovat se, nebo se ridit leninovym heslem o "pravu na sebeurceni, az do sameho odtrzeni".

0 0
možnosti
Foto

Karma ... a díky za článek:-)R^R^

4 0
možnosti
DR

Čím to je že někteří vždy hážou rameny a silnými slovy pouze v případech kdy se jedná o zlou Čínu nebo Rusko a v případě že se poklonkuje té druhé, čili té správné straně, tak jsou vždy zalezlí jak krtci?

0 9
možnosti
Foto

... ano, čím to je, že všichni ti euroskeptici, odpůrci EU, všichni ti nacionalisté, komunisté, mají plná ústa suverenity, samostatnosti a když prezident nebo vláda dělají ústupky a vstřícné kroky vůči Putinovi, Rusku a vůči Číně, nejednou jsou slepí, hluší a němí jako ryby? :-/RvRv

5 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik