Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Každý stát má právo si zvolit své hlavní město a nikdo mu do toho nemá co mluvit. Když my se rozhodneme, že hlavním městem Česka bude Kardašova Řečice, tak to tak prostě bude.

Stejné právo má i Izrael a není to nic proti mezinárodnímu právu. Pokud se to někomu nelíbí, je to jeho problém.

8 0
možnosti
Foto

Pokud je to v rozporu s mezinárodním právem, proč se do toho zamíchala svou rezolucí RB OSN, která dokonce v tomto případě i určila sankce, tj. nepřesouvat velvyslanectví do Jeruzaléma.

0 0
možnosti
JT

J13i52r73i 22T20i48c14h75y

27. 11. 2018 16:41

Zacal jste s tim, ze islamismus je soucasnym uhlavnim nepritelem ve svete, pak jste ale vycinil Zemanovi, ze to vyjadril. To je logika!

5 0
možnosti
JP

To víte, pane Pachto, ty rizikové řeči... co zlé krve dokážou vyvolat, někde i prolít. Třeba v redakci Charlie Hebdo, kdyby nebyly ty “rizikové” kresbičky, redaktoři by ještě žili a svět by byl v pořádku. Provokovali a dostali, co zasloužili, že. Co když teroristé udělají ty ty ty a stočí svůj kalný zrak i na naši dosud tak báječně nenápadnou zemičku, že? To bude samozřejmě vina Zemana a jiných politiků, co si pusy otvírali, i když mlčet a pokorně šlapat zelí měli. Vy jste je varoval předem, tak jste jako jasnozřivý prorok samozřejmě z obliga. Jenže já si myslím, že naopak váš k zemi ohnutý appeasementový hřbet je vysoce rizikový, zkušenost z roku 1938 byla pro Československo i pro vás málo poučná? Po každém vašem článku mám hlavu v dlaních, co za lidi nás v Bruselu reprezentuje. Tedy reprezentuje, spíš, co se tam plazí v uctivém předklonu před všemi, co jen naznačí: Jestli se rozzlobíme, budeme zlí. Připomněl jste mi ten starý vtip, jak matka radí mladé dceři, aby si dala pozor na čápa, protože by jí mohl oklobat hlavičku. Dcera jde a uvidí na obzoru kroužit čápa. Strčí honem hlavu do písku a ještě se přikryje sukýnkou. Jde okolo chlap, vidí vystrčený dívčí zadeček, řekne si, kde je vystrčíno, tam je dovolíno - a poslouží si. Když je v nejlepším, uslyší dívčí mumlání z písku: Jen si klobej, čápe, klobej, na hlavičku se mi nedostaneš!

Tak pane Pachto, pozor na hlavičku! :-)

8 0
možnosti
Foto

Mělo by vám stačit ke štěstí, že se pan Pachta neplazí v předklonu před zemanem.

0 0
možnosti
PP

P42a41v50e78l 38P36o31n54e52c

27. 11. 2018 14:20

> Prezident ... nezodpovědnými výroky jen podněcuje vášně

Hamás je na seznamu teroristických organizací hned několika zemí: Kanady, Izraele, Japonska či Spojených států. Jak si můžete myslet, potlačováním kritiky ochráníte Evropu před terorismem? Myslím si, že pokud někdo ohrožuje bezpečnost Evropy, jsou to lidé s názory, jako máte vy.

5 0
možnosti
DR

Naprosto souhlasím s tím že Zeman nějakým pochybným přesunem zase hledá další problémy tam kde vůbec nejsou. Nesouhlasím pouze s tím že IS je poražen, to mají v Bruselu fakt podivné informace.

1 0
možnosti
JF

J16i19ř78í 80F70o76g84e82l

27. 11. 2018 13:39

Když chcete dělat chytrého, tak byste měl vědět, že Zeman měl agend přesunu velvyslanectví dávno před Trumpem.

1 1
možnosti
Foto

J14i83ř24í 35K81i14n46d70l

27. 11. 2018 18:39

Dne 23. října 1995 přijal Kongres USA zákon Jerusalem Embassy Act, který říká, že: „Jeruzalém by měl být uznán za hlavní město Státu Izrael; a ambasáda Spojených států v Jeruzalémě by měla být zřízena nejpozději než 31. května 1999.“ Od roku 1995 bylo provedení tohoto zákona každoročně odkládáno prezidenty USA. Jako důsledek tohoto zákona byl ve všech oficiálních dokumentech americké vlády a jejich internetových stránkách uváděno za hlavní město Izraele Jeruzalém, přestože do něj americká ambasáda zatím nebyla přemístěna. To naplnil současný prezident USA

1 1
možnosti
AM

Typický blábol sebestředného eurohujerského politologa ;-O

4 1
možnosti
JS

J59a26r94d97a 90S62o60k79o12l

27. 11. 2018 12:44

Podle pana autora je třeba sklonit hlavu a jít ne porážku jak židé za války. Ale to už pane autore se nestane !aspon ne v Izraeli.

6 0
možnosti
JS

Také byste měl něco udělat s titulkem Vašeho článku. Nabízíte svůj pohled na věc a nebo jde o "pohled terorismu"?

1 0
možnosti
JS

Vášně v arabském světě nemusí nikdo podněcovat. Stačí nakreslit karikaturu Proroka a už jsou ochotni podříznout každého, kdo má v ruce tužku.

Podle Vás se Islámský stát podařilo porazit. To je velký omyl. Ten je jako rakovina rozlezlý po celém světě, a to nejenom v zemích islámu. I v Evropě je dost jeho stoupenců, kteří jsou schopni a ochotni rozpoutat peklo. Podle Vás se "čeští občané islámského terorismu bát nemusí". To zkuste vyprávět rodině ženy, kterou v roce 2016 zavraždil islámský terorista v Berlíně. Myslíte si, že islamisté Českou republiku a její občany ze svých akcí vynechají, když na ně budeme hodní? Vy si zřejmě myslíte, že když zlo necháte na pokoji, tak zlo nechá na pokoji Vás. Takhle může uvažovat jen "politolog".

15 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik