Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

A nová zpráva:

Reportérka České televize Markéta Kutilová odjela do Libanonu, aby zjistila, jak to vlastně ve skutečnosti je s těmi sirotky, o jejichž osudu se dohaduje celá Česká republika. Zjištění je následující – na Blízkém východě samozřejmě děti bez rodičů jsou, ale v drtivé většině se o ně starají jejich další příbuzní a k nám jet nechtějí.

Rodiny jsou zde široké a téměř vždy se najde někdo, kdo se dítěte ujme.

Nápad naší europoslankyně Michaely Šojdrové vlastně spočívá v tom, vzít tyto děti jejich příbuzným a umístit je v (pro ně) cizí zemi buď do přeplněného dětského domova, nebo do rodiny, která se přihlásila, že by nějakého toho syrského sirotka chtěla (a která nejspíš neumí aramejsky, paštúnsky, kurdsky ani arabsky, natož aby ovládala jejich písmo).

Tolik konkrétních otázek a tak málo konkrétních odpovědí, to je pech...

0 0
možnosti
OJ

Clape tady nejste na stranickém sjezdu. Vy snad ani neumíte mluvit jinak než v heslech a frázích - to je zoufalé... ;-D

0 0
možnosti
MK

Pevně doufám, že ji s tím nic neříkajícím návrhem Babiš pošle někam.

1 0
možnosti
VH

Nebudu opakovat dotazy pana Richter. Měl jsem připravené obdobné formulace.

Snad je dodám dotaz:

V kolika zařízeních bude oněch padesát dětí umístěno? Proč se ptám? Skupinky o cca deseti jedincích už nemají ochotu se učit nový jazyk - domluví se tím svým. O to menší je ochota přivyknout novým zvykům a mravům.

0 1
možnosti
OJ

To je konkrétní dotaz z reálného světa a na takový vám hoch z čajovny určitě neodpoví... To je na něj moc přízemní. ;-)

0 0
možnosti
JR

J22a48n 50R88i63c20h33t17e79r

20. 9. 2018 10:23

Dobrý den, na včerejší otázky se mi odpovědi nedostalo, tak to zkusím znovu:

Michaela Šojdrová premiérovi představí hlavní body plánu, které jsou následující:

Program pomoci bude realizací bilaterální spolupráce mezi ČR a Řeckem - nejsem odborníkem na mezinárodní právo, ale je vůbec možné přesouvat lidi ze země do země? Za nezletilé jedná opatrovník, na základě čeho se jimi stalo Řecko jako stát? Přiznám se, že tohle mi není jasné celou dobu, co se jedná o povinných kvótách...

Výběr dětí (kandidátů na mezinárodní ochranu) bude zcela v gesci Ministerstva vnitra ČR, včetně věkového složení atd. - věkové složení u lidí bez dokladů nezjistíte, podle Švédské lékařské komory je téměř 83% tamních imigrantů vydávajících se za nezletilé starších. Jakou metodu hodláte použít ke zjištění skutečného věku? Švédové to evidentně nedokáží, stejně jako Italové či Němci.

Preferovány by měly být ty nejzranitelnější a nejmladší děti a ty, které nemají dohledatelné příbuzné a rodiče - nejzranitelnější a nejmladší děti bez rodičů nepřijedou, pětileté dítě nikdo samotné do světa nepožene, to si snad nebudeme nic namlouvat. takže se opět vracíme k postpubertálním dětem, které už jsou, z pohledu vlastní kultury, vlastně dospělé.

Dětem by měla být udělena „doplňková“, tedy dočasná, mezinárodní ochrana, nikoli trvalý azyl a občanství ČR - přirozeně. Nicméně je dobré to zmínit, většina lidí se v tom nevyzná, uznávám.

Po příjezdu do ČR by děti byly umístěny do institucí spadajících pod MŠMT a MPSV, jež jsou na to připraveny - co tam budou dělat? Hovořit mezi sebou svými jazyky, což je nebude nutit učit se tolik česky a především získávat nové kulturní návyky.

Finančně bude plán kryt z prostředků EU – Azylový migrační a integrační fond (AMIF) - nic proti tomu.

6 0
možnosti
JR

J43a34n 23R30i59c68h25t86e82r

20. 9. 2018 10:26

A na závěr si dovolím zopakovat jednu otázku ze včerejška:

Kdo je bude vzdělávat, konkrétně kde vezmete pedagogy, kteří hovoří jejich rodným jazykem, česky a zároveň mají kvalifikaci na vyučování cizinců češtině? Kde vezmete učebnice? Nemluvě o tom, že velká část z nich neovládá latinku. Ty "syrské" děti totiž umí většinou jen arabsky (aramejsky, paštúnsky, kurdsky, dosaďte dle libosti, nejméně polovina z nich pochází z jiných zemí než je Sýrie)...

Omlouvám se, že mi nestačí Vaše báječně znějící proklamace, ale jsem praktický člověk. A navíc se cizineckou agendou (azylová řízení, povolení k pobytu apod.) zabývám, jak už jsem podotkl včera, profesionálně, abych tak řekl, takže se v téhle problematice dost orientuji.

Proto vím, jak to nakonec probíhá...

Hezký den přeje

Richter

6 0
možnosti
RM

pane Pachta, přečtěte si konečně to, co řekla prezidentka Mezinárodního dětského kříže a pak také velvyslankyně paní Filipi k tomuto vašemu návrhu. To jsou pro mne osoby, které tématu rozumí víc než vy a paní Šojdrová a dalších x poslanců dohromady. A opravdu mne uráží, že v lidech s opačným názorem vidíte nenávist. Nenávistný jste vy právě vůči lidem s opačným názorem. Já osobně se pohybuji mezi tělesně postiženými a věřte, že je společnost hodně dobrosrdečná a chce pomáhat. Zkuste zajít mezi nás obyčejné lidi a uvidíte, že to s námi není ta špatné, jak si myslíte.

4 1
možnosti
Foto

Europoslankyně Michaela Šojdrová se plete, premiér Andrej Babiš má ohledně nepřijetí syrských sirotků pravdu. Zhruba v tomto duchu se dnes na serveru Lidovky.cz objevil komentář Taťjany Horákové, ředitelky Mezinárodního dětského kříže. Ta o sobě tvrdí, že ona a její organizace přímo pomáhaly v několika válečných konfliktech. Text následně přebraly Parlamentní listy, které v titulku organizaci dokonce zaměnily za “Červený kříž”. Článek z Lidovek následně zmizel a stáhly jej posléze i Parlamentní listy. Samu Horákovou ani její organizaci české neziskovky pomáhající uprchlíkům neznají.https://www.facebook.com/notes/nov%C3%BD-den%C3%ADk/babi%C5%A1e-se-ve-sporu-o-sirotky-zastala-podez%C5%99el%C3%A1-humanit%C3%A1rn%C3%AD-organizace-nikdo-ji-n/266550647528085/

1 0
možnosti
JH

J93a84k77u14b 39H27o70z43a

20. 9. 2018 7:51

Takže vaše poznámka o Kung-fu byla nadsázka? No, to je pěkné. Díky právě takovým jako jste vy, pak mají lidé skutečné adepty bojových umění za idioty.

0 0
možnosti

Podívejte se na výsledky hlasování ve sněmovně, z 10-ti poslanců KDU-CSL hlasovalo pro přijetí syrských sirotků jen polovina 5 poslanců

Národ budou ale poučovat o křesťanském milosrdenství a soucitu.

Je to nechutná manipulace, hra na city a soucit a vydírání od poslankyně Šojdrové.

http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=68193

2 0
možnosti
ZJ

.... plané proklamace - a nebojím se nazvat je žvásty! Nic konkrétního, žádný plán, či návrh, jen plané kecy, kecy, kecy. Žádná konkrétní odpověď na včerejší článek pojatý jako ,,výzva" pana blogera Aleše Szabó RvRvRv! Takovýhle článek dokáže napsat dostatečně zmanipulovaný žák druhé třídy ŽŠ :-P.

4 0
možnosti
JF

J53i83ř32í 69F40o64g24e77l

20. 9. 2018 7:36

S tímto blogem jste se moc nenapachtil....

3 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik