Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J26i60r50i 97T56i26c54h76y

9. 7. 2018 17:04

Je neuveritelne, jak "zapadni" demokracie, ktere bojovaly za "pravo" Kosova na sebeurceni, zaprodaly Tajvan. Tajvan historicky do Ciny nepatril, mel sve puvodni, odlisne obyvatele (az do prichodu Cinanu po komunistickem vitzstvi v Cine) a mel by byt samostatny. "Zapad" vesele obchoduje s doktatorskou Cinou, podridil s cinskym pozadavkum o vylouceni Tajvanu ze vsech mezinarodnich organizaci. Nektere demokraticke zeme, ktere nezavisi na dovozu z Ciny (snad i Cesko) by mely uznat Tajvan coby nezavisly stat se vsemi diplomatickymy prednostmi.

0 0
možnosti
Foto

Je dobře, že CLR prozatím nepoužila sankce jako je obvyklé u států USA či EU. Je tedy možné se dohodnout, např. dle modelu použitého v bývalé NDR.

0 2
možnosti
Foto

A kdy použila EU sankce v obdobném případě?

1 1
možnosti
Foto

Pokud nás nechal chladným Krym, obávám se, že Tchaiwan, o jehož existenci většina obyvatel ČR nemá potuchy, nikoho nevzruší. Kdo sleduje vývoj v Hong Kongu, zamáčkne v tichosti slzu nad osudem Formosy.

1 1
možnosti

Smutné, ale bohužel pravdivé.

Uznáváním politiky jedné Číny se na tom naše země podílí de facto také. Je mi stydno.

3 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik