Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Existují zcela konkrétní poznatky, že zavedením jakékoliv pozitivní diskriminace měly vždy a všude negativní důsledky - některé hned, jiné až po čase

0 0
možnosti
AK

Neexistuje žádný rozumný argument pro zavedení kvót, ať je sofistikovaný jak chce. Ve veřejné sféře je to pouze diskriminace, kdy se namísto schopností zohledňuje pohlaví. V soukromě sféře je to ještě navíc naprosto nepřijatelný zásah do svobody podnikání, protože stát nemá co diktovat firmám, koho mají mít ve vedoucích pozicích. Toto skutečně žádnou sofistikou vyvrátit nelze.

To, že se tyto debaty v západní Evropě narozdíl od ČR hojně vedou, opravdu nevypovídá o tom, že západní Evropa je dál, ve skutečnosti to nasvědčuje pravému opaku - míra státního zasahování do životů lidí v západní Evropě dosahuje skutečně bezprecedentní míry.

3 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1013x
Politolog, specialista na mezinárodní politiku a Evropskou unii.

Studoval jsem na Institutu politických studií v Paříži a působil jsem mimo jiné jako výzkumník v Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM či poradce europoslankyně Jany Hybáškové. Nyní pracuji v Evropském parlamentu. Zabývám se historií a mezinárodní politikou, evropskou integrací, současnou Čínou a Tchaj-wanem.

Kontakt: lukas.pachta@ep.europa.eu

 

Seznam rubrik